ALT om Toke Kruse

Mit navn er Toke Kruse

..og jeg har været iværksætter siden 2001, hvor jeg afsluttede min studentereksamen med gymnasiets næsthøjeste snit. Formålet med det følgende skriv er at samle min 17 år lange iværksætterkarriere med faktuelle hændelser, til brug i artikler, medier o.l. Hertil kommer et mere personligt interview, som du finder her.

Jeg stiftede min første virksomhed efter gymnasiet (HTX) sammen med to gymnasievenner, Wassim og Kaspar. Virksomheden hed Desert, men skiftede navn til Relation Technology, i forbindelse med at fokus blev udvikling af websider og marketingkampagner på Google. Virksomheden solgte jeg til Creuna i 2015, efter at jeg vendte hjem fra USA, San Francisco/Silicon Valley.

Billy var springbræt til succes

I de første 7 år af mit iværksætterliv fokuserede jeg på at starte mange virksomheder, men på daværende tidspunkt blev de aldrig store, og jeg lærte på den hårde måde, hvordan man bygger en succesfuld virksomhed. I denne periode startede jeg blandt andet en virksomhed, som solgte danskproducerede computertasker til laptops; et madpakkefirma, som leverede madpakker til landets skoler; og et bookingsystem til vikarer. Det var dog først, da jeg lancerede regnskabsprogrammet Billy i 2011, at jeg for alvor slog igennem med en virksomhed, som af to grunde fik offentlig opmærksomhed: På den ene side vækstede den hurtigt, men på den anden side kunne vi ikke få finansiering, hvilket betød bred mediedækning både online, i trykte medier og i tv. Dette førte ultimativt til min udrejse af Danmark i perioden 2012-2015.

I 2015 vendte jeg hjem til Danmark igen og fik min søn, Ford, og søsatte endnu en ny virksomhed, Bilagscan (i dag Paperflow), sammen med Preben Damgaard og Lars Seier Christensen. I 2016 rejste jeg atter til udlandet, i denne omgang til Spanien, og vendte retur året efter samtidig med lanceringen af endnu en virksomhed, lønprogrammet Salary.

Adm. direktør i Paperflow

I 2015 overlod jeg direktørposten i Billy ApS til en professionel direktør og har siden været aktiv som bestyrelsesformand, hvor mit fokus nu er strategiske beslutninger. Samtidig er jeg aktiv adm. direktør i Paperflow (tidl. Bilagscan), hvor jeg bruger min primære tid.

Politik og foredrag

Mine 17 års erfaringer har givet mig et fundament for at holde oplæg i hele Danmark om iværksætteri, danskernes risikofrygt og manglende iværksætterlyst. Det har betydet, at jeg tre år i træk, 2016, 2017 og 2018, har deltaget aktivt på Folkemødet på Bornholm. Herudover debatterer jeg aktivt på Finans.dk, hvor jeg berører topskat, iværksætteri og politik i bredere forstand, når mine liberale værdier bliver udfordret af kommunistiske og socialistiske værdisæt.

Forfatter af 8 bøger

Siden 2011 har jeg skrevet og udgivet otte bøger om iværksætteri og ledelse i startups. Bøgerne forhandles bl.a. her på websiden. Titlerne er disse:

 • Den Geniale Iværksætter
 • Grandma’s Secret Recipe
 • A Players
 • Slide Satisfaction
 • Company to America
 • Greatest Blog Hits
 • Plan B
 • Unfair

Uddannelse

Frederiksberg HTX, 1998-2001
Copenhagen Business School, CBS, HA (International Business), under et år
Copenhagen Business School, CBS, HA (Kommunikation), 2004-2007
Københavns Universitet, specialfag inden for programmering, 2009
IT-Universitetet København, ITU, Cand. it., 2008-2010

Aktive drift-virksomheder, som jeg ejer

Billy ApS, som er regnskabsprogram
Paperflow ApS, som er en scanningsmotor til scanning af bilag
Salary.dk ApS, som er et lønprogram

Aktive advisory boards

 • Meploy.me

Mere end 75 gange i medierne siden 2011

Siden 2011 har jeg været i medierne knap 100 gange, og et udsnit af historierne kan læses på min Medieside.

Personlige oplysninger

 • Født i 1982
 • Oprindelig fra Søborg og Holte
 • Har boet i Indre København (foruden San Francisco) i det meste af mit voksenliv
 • Iværksætter siden 2001
 • Far til Ford født 2015